У МОЗ відповіли, скільки коштує тестування на коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ відповіли, скільки коштує тестування на коронавірус

У МОЗ відповіли, скільки коштує тестування на коронавірус
Джерело:  online.ua

Тестування на новий коронавірус COVID-19 в Україні — безкоштовне, стверджує міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг від п'ятниці, 17 квітня.

За його словами, йдеться про експрес-тест і дослідження на полімеразну ланцюгову реакцію. Ці заходи забезпечує влада.

"Те, що стосується тестувань на коронавірус, то вони всі є безкоштовними. Є чіткий алгоритм, яким чином роблять тест на коронавірус. Тобто за появи відповідних симптомів система охорони здоров’я Вам зробить безкоштовно ці тести", - додав Степанов.

Міністр зауважив, що неможливо зловживати у цьому питанні. У разі виявлення таких інцидентів він закликав інформувати через гарячу лінію відомства.

"Будемо розбиратися щодо кожного випадку", – резюмував посадовець.

Нагадаємо, раніше в МОЗ пояснювали, що результати ПЛР-тестування можуть бути доступними вже у день збору матеріалів чи наступної доби.

Станом на 17 квітня в Україні виявили 4 662 випадки COVID-19. Загалом у світі лічильник інфікованих вже перевищив 2 мільйони.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні президент Сполучених Штатів Дональд Трамп застеріг щодо початку нової епідемії коронавірусу. Він стверджує, що друга хвиля може початися вже восени цьогоріч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?