У МОЗ визначили, кого не вакцинуватимуть проти коронавірусу в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ визначили, кого не вакцинуватимуть проти коронавірусу в Україні

У МОЗ визначили, кого не вакцинуватимуть проти коронавірусу в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я передбачують, що первинна хвиля вакцинування проти коронавірусу COVID-19 не передбачається для людей, які вже мають імунітет. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко наголосив, така категорія громадян України не потребує оперативного щеплення. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на ТСН.

На думку заступника міністра, відтермінувати вакцинацію таких людей можливо навіть на місяці.

“Може бути вакцинація тих, хто перехворів відтермінована на 3 -6 місяців, як рекомендує ВООЗ, бо ж обмежений досвід до вакцин і людини, яка перехворіла. У неї є захист на 3-6 місяців. Ми краще захистимо того, хто не перехворів, а потрапляє в групу ризику, що може привести до ускладнень не сумісних з життям”, - наголосив Ляшко.

Санлікар додав, вже незабаром відбудеться засідання правління міжнародної програми COVAX, під час якого буде вирішено, коли та скільки Україна отримає безкоштовної вакцини.

Домовленості сягають обсягу 16 мільйонів доз препаратів, однак 100%-на узгодженість поки що вказує на 8 мільйонів. Перший транш українська сторона може прийняти вже у лютому, до його складу входитиме вакцина компанії Pfizer.

Наступні після цього два тижні пройдуть у навчанні представників мобільних бригад працювати з вакцинами. Також вакцинацію проводитимуть завдяки системі з 4 тисяч кабінетів для щеплення чи у додатково створених для цього пунктах.

Відзначається, що для щеплення не потрібно проходити додаткових аналізів.

Наразі жодна з вакцин не надійшла на територію України. Влада передбачає початок масової кампанії з імунізації у лютому.

Як повідомляв ONLINE.UA, український уряд станом на кінець січня розробив повноцінний план з масової імунізації населення проти коронавірусу COVID-19. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, що стратегія складається з п’яти кроків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?