У МОЗ визначилися щодо введення повного локдауна
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ визначилися щодо введення повного локдауна

У МОЗ визначилися щодо введення повного локдауна
Джерело:  online.ua

Введення повного локдауна в Україні, як стверджує влада, вже вирішено. Але поки немає остаточної дати щодо посилення карантину, а уряд лише озвучує різні сценарії. У Кабміні стверджують, що повний локдаун - це план Б, і його введуть тільки у разі крайнього випадку. В РНБО при цьому попереджають, що тотальний карантин точно введуть в Україні, але поки невідомо коли. Орієнтовні дати - 23 грудня і 2 січня. На тлі масових чуток про введення повного локдауна в Україні до українських громадян звернувся міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Він пояснив українцям, що МОЗ ще не вносив на розгляд уряду пропозиції щодо посилення карантину і введенню жорсткого локдауна в Україні. Чиновник в ефірі українського каналу назвав головні критерії для посилення карантину і пояснив, на що можуть розраховувати українці, передає ONLINE.UA.

"Не менш ніж за 7-10 днів повідомимо про введення локдауна, ми оцінюємо епідеміологічну ситуацію. Основний показник, який у нас існує для визначення цих речей - це заповнення ліжок, лікарень. Це основний критерій, за яким ми визначаємося щодо введення жорсткого карантину в Україна ", - пояснив Степанов.

Міністр охорони здоров'я нагадав, що зараз по всій Україні діє карантин з обмеженнямі помаранчевого рівня епідопасності. Його продовжили до 31 грудня 2020 року. Степанов заспокоїв громадян країни і запевнив, що ніхто прямо завтра не збирається вводити повний локдаун і про нові обмеження українців попередять заздалегідь.

Повний локдаун в Україні - що закриють

МОЗ і комітет охорони здоров'я в Верховної Ради виступають за тотальний карантин, подібний до того, як діяв навесні. Але питання зупинки громадського транспорту та закриття шкіл поки залишаються відкритими. Українська влада спирається на досвід європейських країн, де, незважаючи на введення жорсткого карантину, дошкільні установи та школи залишалися відкритими. Тому, якщо повний локдаун в Україні введуть за сценарієм країн Європи, то швидше за все під заборону потраплять:

  • будь-які масові зібрання і заходи;

  • робота адміністративних, державних і муніципальних установ, включаючи заклади культури;

  • діяльність підприємств в сфері харчування (крім торгівлі на винос і доставки) і обслуговування;

  • спортивні змагання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін скасував карантин вихідного дня по всій Україні, хоч він і мав позитивний вплив на епідемічну ситуацію в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?