У МВФ назвали умову, за якою Україна отримає новий транш
Категорія
Економіка
Дата публікації

У МВФ назвали умову, за якою Україна отримає новий транш

У МВФ назвали умову, за якою Україна отримає новий транш
Джерело:  online.ua

Керівництво МВФ чекає від України ідеальної співпраці внутрішніх панівних структур країни. Уже в травні до Києва має приїхати делегація фонду та перевірити виконання попередніх вимог. Про це повідомила віце-прем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає ONLINE.UA.

Наразі офіційний Київ розраховує на другий транш, який має отримати за програмою stand-by. Однак чиновниця наголосила, що під час свого візиту до Вашингтона, ніхто з представників Фонду не сказав, що Україна точно не отримає кредит.

"Мені не висловлювали такої думки, але це буде залежати від того, як ми впораємося з тими структурними маяками, які закладені в наших домовленостях. І тут залежить дуже багато якраз від цього тристороннього співробітництва між урядом, президентом і парламентом", - каже Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, що офіційний Київ отримує фінансову допомогу завдяки новій програмі співпраці, яку затвердила з Радою директорів МВФ 18 грудня 2018 року. За 14 місяців Україна має отримати 3,9 мільярда доларів. Раніше МВФ перерахував Україні перший транш в рамках нової кредитної програми stand-by у розмірі 1,4 мільярда доларів, а до кінця 2019 має отримати ще два транші.

Як повідомляв ONLINE.UA, уже найближчим часом місія Міжнародного валютного фонду відвідає Київ. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?