У МВС показали, хто розпалює масштабні пожежі на Луганщині
Категорія
Події
Дата публікації

У МВС показали, хто розпалює масштабні пожежі на Луганщині

У МВС показали, хто розпалює масштабні пожежі на Луганщині
Джерело:  online.ua

Вже четветий день на Луганщині вирують масштабні пожежі, які охопили понад 20 га землі. Для гасіння вогню залучено майже 3 тисячі осіб і понад 200 одиниць техніки, в тому числі 3 літаки АН-32П та 2 вертольоти МІ-8 від ДСНС. В результаті пожеж загинули 7 осіб, госпіталізовано 18 людей, вважаються зниклими безвісти 4 людини. Евакуювати довелося 150 осіб. 3 жовтня речник МВС Артем Шевченко показав, хто розпалює масштабні пожежі в Луганській області. Як виявилося, бойовики так званої "ЛНР" вирішили скористатися надзвичайною ситуацією і спеціально випалюють вогнем траву так, щоб пожежа рухалася на позиції українських захисників в зоні ООС. Відповідне відео було зроблено спостерігачами ЗСУ на одній з ділянок фронту, передає ONLINE.UA.

"Відео чітко показує як підступно, користуючись режимом тиші і сильним вітром в нашу сторону, терористи випалюють вогнем траву так, щоб пожежа рухався на наші позиції. Раніше ці два тіла паліїв вже отримали б мінімум по снайперської кулі в свої дурні, забиті русскім міром голови ", - прокоментував відео Шевченко.

Він уточнив, що поліція Луганській області вже долучила це відео як доказ до розслідування 10 кримінальних проваджень за фактами пожеж на Луганщині.

У прес-службі ДСНС повідомили, що станом на ранок 3 жовтня рятувальники продовжують гасити сім головних вогнищ загоряння. Ліквідувати пожежу лісової підстилки на даний момент вдалося поблизу села Чмирівка Старобільського району. Найбільш складна обстановка фіксується уздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів - там в зону вогневого ураження потрапили 32 населених пункти.

Нагадаємо, масштабні пожежі на території Луганської області спалахнули 30 вересня. Було зафіксовано майже 150 осередків займання в Новоайдарському, Попаснянському, Старобільському та Станично-Луганському районах - всі вони знаходяться в зоні ООС і примикають до лінії розмежування. Слідство розглядає чотири версії виникнення пожеж, серед яких обстріл бойовиками і навмисний підпал.

Важливо відзначити, що 1 жовтня вогонь перекинувся на КПВВ "Станиця Луганська" - пункт пропуску довелося тимчасово закрити, так як там почалася детонація вибухових пристроїв.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що КПВВ "Станиця Луганська" планують відкрити сьогодні, 3 жовтня. Там вигорів один модуль, але серйозних пошкоджень інфрастурктури вдалося уникнути.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?