У МВС звернулися до українців з терміновим попередженням
Категорія
Україна
Дата публікації

У МВС звернулися до українців з терміновим попередженням

У МВС звернулися до українців з терміновим попередженням
Джерело:  online.ua

14 жовтня, українці відзначатимуть державне свято - День захисника України, з нагоди якого в країні буде додатковий вихідний. Правоохоронці вже готуються до нього. У МВС попереджають, що контроль за правопорядком буде посилено в Києві та інших містах України. Поліцейські будуть перевіряти документи, проводити огляд і обмежувати доступ на окремі масові акції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МВС.

"Заходи з нагоди Дня захисника України, Дня українського козацтва та 78-ї річниці створення УПА пройдуть 14 жовтня. Спираючись на досвід минулого року ми очікуємо участь в цих заходах великої кількості громадян. Крім того, вже сьогодні відомо про намір провести марш УПА-2020 в Києві. Для недопущення можливих провокацій, в місцях проведення масових заходів будуть застосовуватися превентивні поліцейські механізми. Серед них перевірка документів і огляд речей громадян. При необхідності - обмеження доступу на окремі ділянки під час масових акцій. До роботи в місцях великого скупчення людей також будуть залучені групи превентивної комунікації ", - попередив заступник голови Нацполіціі Олександр Фацевіч.

Він підкреслив, що вже сьогодні правоохоронці у посиленому режимі проводять моніторинг ситуації в зв'язку з проведенням вказаних заходів. До цієї роботи, за його словами, також залучається оперативний блок у взаємодії з СБУ.

Важливо додати, що МВС уже привертає мобільні групи і авіацію для реагування на всі протиправні дії під час місцевих виборів 2020 року, які пройдуть в Україні 25 жовтня. В цілому стежити за порядком будуть майже 140 тисяч силовиків.

Нагадаємо, День захисника України в Україні святкують порівняно недавно. Він затверджений на офіційному рівні в 2014 році і внесений до календаря офіційних свят України. Дата 14 жовтня для святкування Дня захисника України була вибрана не випадково. Щорічно в цей день відзначається День українського козацтва - свято, приурочене до дня Покрови Пресвятої Богородиці, яка вважається захисницею і покровителькою козаків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як будуть відпочивати українці на День захисника 2020.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?