У МВС звернулися до всіх українців з важливим оголошенням
Категорія
Україна
Дата публікації

У МВС звернулися до всіх українців з важливим оголошенням

У МВС звернулися до всіх українців з важливим оголошенням
Джерело:  online.ua

У середу, 21 жовтня, МВС переходить на посилений режим роботи у зв'язку з місцевими виборами, які відбудуться 25 числа. Майже три тисячі поліцейських вже взяли під охорону понад 1300 територіальних виборчих комісій, 22 жовтня під охорону візьмуть і дільничні виборчі комісії. У МВС попереджають, що правоохоронці також посилять контроль за правопорядком у всіх містах України. До поліцейському патрулювання хочуть підключити авіацію - літаки і вертольоти. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МВС.

"З 21 жовтня по 1 листопада МВС переходить на посилений варіант несення служби. В повному обсязі розгортається система управління: центральних і регіональних управлінь Нацполіціі, Нацгвардії, ДСНС та ДПСУ. Необхідно налагодити обмін інформацією на рівні головних управлінь Нацполіціі, центрального офісу Нацполіці. Особлива увага на переміщення всіх груп ", - повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Глава Нацполіціі Ігор Клименко в свою чергу попередив українців, що поліцейські будуть контролювати дотримання масочного режиму, в тому числі і на виборчих дільницях 25 жовтня.

"Підкреслюю, що поліція залишається осторонь від політичних процесів. Наша основна мета - забезпечити безпеку під час проведення виборів. Поліція не надає оцінку будь-яким політичним подіям, тільки попереджає можливі провокації. Крім того, надходить інформація, що можливі спроби зриву опитування, яке буде проводити одночасно з виборами. Тому, ми повинні врахувати всі загрози і не допустити насильства до громадян, які будуть проводити і брати участь в опитуванні. Звертаю увагу, що поліцейські будуть контролювати масковий режим на ділянках", - попередив Клименко.

Заступник голови ДПСУ Сергій Сердюк зазначив, що Держприкордонслужба готова до забезпечення порядку під час забезпечення виборів. Він нагадав, що триває посилена охорона українських кордонів і посилене несення служби на КПВВ з тимчасово окупованими територіями Донбасу і Криму.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня 2020 року. Підрахунок голосів закінчиться до 29 жовтня. До 6 листопада ЦВК оголосить результати виборів. Якщо жоден кандидат на посаду мера великого міста не набере 50% виборчих голосів, то другий тур голосування відбудеться 15 листопада. В ході виборів президент України Володимир Зеленський також планує провести Всеукраїнське опитування, що складається з п'яти питань. Коли будуть підведені його підсумки, поки не уточнювали.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в команді Зеленського нарешті зізналися, що послідує за всеукраїнським опитуванням 25 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?