У МЗС розкрили умову виконання Україною Мінських угод
Категорія
Україна
Дата публікації

У МЗС розкрили умову виконання Україною Мінських угод

У МЗС розкрили умову виконання Україною Мінських угод
Джерело:  online.ua

Україна не буде виконувати Мінські угоди у тому вигляді, як їх інтерпретує Росія. Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитра Кулеби. Він також наголосив, що не буде переговорів з ОРДЛО.

Джерело: брифінг  міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби

Виконання Україною Мінських угод

Глава МЗС наголосив, що українська сторона не буде виконувати домовленості на умовах Росії.

Ми не будемо виконувати мінські угоди на російських умовах, але це не означає, що ми не будемо виконувати їх в принципі", - сказав Кулеба.

 Також міністр прокоментував можливий сценарій дестабілізації України. Він схожий на той, що раніще озвучував міністр оборони Олексій Резніков.

Базовий сценарій Росії зараз - навпаки, нагнітання ситуації з метою дестабілізації України. Тобто для них ідеально це дестабілізувати ситуацію в Україні, не вдаючись до збройної сили знову, а тільки погрожуючи її застосуванням проти України, - зазначив Кулеба.

Можливість переговорів з ОРДЛО

Дмитро Кулеба вчергове підтвердив, що прямих переговорів з представниками окупантів окремих районів Донецької та Луганської областей не буде.

Він зазначив, що це принципова позиція.

Ми не плануємо вести переговори з ватажками ОРДЛО... Ми прекрасно знаємо прізвища людей, з якими потрібно працювати, - це пан Козак в нормандському форматі і пан Гризлов як глава російської делегації в Тристоронній контактній групі. Все інше, які у них там ПІБ - це нас не цікавить", - заявив Кулеба.

Важливо додатти, що переговори з бойовиками не передбачені Мінськими угодами.

Також міністр називав "червоні лінії" для України на переговорах з Росією щодо Донбасу. Серед них:

  • жодних поступок щодо суверенітету, територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів України;

  • ніякого "прямого діалогу" з російськими окупаційними адміністраціями в Донецьку і Луганську;

  • тільки народ України має право визначати зовнішньополітичний курс країни.

Нагадаємо, що 9 лютого МЗС РФ висунуло нові вимоги з деескалації ситуації в Україні. Вони вимагають від України відмовитися від спільних навчань з НАТО та вивести закордонних інструкторів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?