У МЗС розповіли, як не варто називати ворогів України на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС розповіли, як не варто називати ворогів України на Донбасі

У МЗС розповіли, як не варто називати ворогів України на Донбасі
Джерело:  Новини Донбасу

Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Андрій Кузьменко пояснив, чому не варто вживати термін «сепаратист» щодо жителів Донецької і Луганської областей, які виступають проти України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Новости Донбасса.
.
«Я б не вживав термін «сепаратист». Тому що термін «сепаратист» - це наратив або дискурс громадянської війни, коли немає зовнішнього втручання: одна частина населення однієї країни змагається за отримання власних цілей. Насправді, мета повинна йти на зовнішню агресію, рушійною силою якої є Російська Федерація і гібридні підрозділи російських військових, те, що за Мінськими домовленостями ми називаємо незаконними збройними формуваннями», - сказав дипломат в ході публічної дискусії в Краматорську на тему «Що ми знаємо про Мінські домовленості».

Читайте також: Порошенко підписав закон, що допомагає боротьбі з сепаратизмом
Кузьменко вважає, що причиною збройного опору на Донбасі була не тільки економічна ситуація в Україні і зовнішня агресія, а й внутрішні соціальні проблеми.
Також посол зазначив, що термін «окремі райони Донецької і Луганської областей» (ОРДО) прописані в Мінських домовленостях і, фактично, є реальністю. Крім цього він назвав заяви про «військовий конфлікті на південному сході України» методами ідеологічної війни з боку Росії.
Як повідомляв ONLINE.UA, активісти Українського Кіберальянсу зламали електронні поштові скриньки "військових комендатур" окупаційних військ РФ на території Донецької області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?