У МЗС України вимагають від РФ припинити відправляти «гумконвої»
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС України вимагають від РФ припинити відправляти «гумконвої»

У МЗС України вимагають від РФ припинити відправляти «гумконвої»
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з направленням Російською Федерацією чергового так званого «гуманітарного конвою» на тимчасово окуповані території Донбасу.

Як інформує ONLINE.UA, про це повідомляється на офіційному сайті дипломатичного відомства.

Читайте також: З новим російським «гумконвоем» на Донбасі сталася таємнича історія

«Російський вантаж був переміщений всупереч нормам і принципам міжнародного права, раніше узгодженими умовами і модальностям між двома сторонами, а також без офіційної згоди з українською стороною і з порушенням вимог законодавства України Зазначений конвой знову перетнув державний кордон через тимчасово неконтрольовані українською владою ділянки і без участі МКЧХ», - сказано в повідомленні.

У зв'язку з цим, МЗС України направив російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту з вимогою припинити вчинення протиправних дій і неухильно дотримуватися міжнародних норм і законодавства України.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше представник США на засіданні Постійної ради ОБСЄ заявив, що напрям Росією «гумконвоев» на окупований Донбас підтверджує причетність РФ до бойових дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?