У МЗС України зробили чітку заяву щодо дипвідносин з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС України зробили чітку заяву щодо дипвідносин з Росією

У МЗС України зробили чітку заяву щодо дипвідносин з Росією

Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін оголосив, що Україна не стане розривати дипломатичні відносини з Росією.
Про це він заявив в інтерв'ю австрійському виданню Der Standard, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду".
"Ми підтримуємо дипломатичні відносини, незважаючи на російську агресію. У нас мільйони українців в Росії, про яких ми повинні піклуватися. Якщо Росія так вирішить (розірвати відносини - ред.), тоді це її відповідальність", - сказав міністр.
Клімкін припустив, що загострення відносин з Росією в Криму обумовлено наближенням парламентських виборів в Росії. "Ми не знаємо, чи була це спланована акція чи випадковість. Це могла бути спроба внутрішньої мобілізації: скоро в Росії будуть парламентські вибори, настрої в Криму погані. Можливо, таким чином Росія хоче порушити мирний процес і зіграти на час. Ми не знаємо точно, якою є російська тактика, але вона дуже небезпечна", - сказав він.
Міністр підкреслив, що в окупованому Криму перебувають до 50 тисяч російських військових: "Вони можуть в будь-який момент звинуватити в провокації і атакувати... Ми повинні бути готові до будь-якого розвитку подій".
Він додав, що Україна не залишить спроб домовлятися з Росією щодо Криму. "Звичайно, ми не настільки наївні, щоб вірити, що Росія завтра сяде з нами за стіл дискутувати щодо статусу Криму. Але є багато термінових питань: права людини в Криму, присутність міжнародних організацій, за що ми виступаємо, контроль повітряного і морського простору. Ці проблеми неможливо вирішити без такого формату", - вважає Клімкін.
На його думку, Росія намагається нав'язати своє розуміння Мінського процесу, легалізувавши російський протекторат на Донбасі. Для цього, за його словами, Кремль нагнітає обстановку в зоні АТО. "Ми знаємо, що Росія знову стягнула до кордону з Україною тисячі солдатів", - заявив міністр.
Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров також запевнив, що мова про розрив дипломатичних відносин не йде.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?