У МЗС відреагували на чутки про конфлікт Байдена та Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС відреагували на чутки про конфлікт Байдена та Зеленського

У МЗС відреагували на чутки про конфлікт Байдена та Зеленського
Джерело:  online.ua

28 січня очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба публічно спростував чутки про те, що американський лідер Джо Байден та український президент Володимир Зеленський влаштували суперечку щодо можливого нпападу РФ під час останніх телефонних перемовин.

Джерело: Ютуб-канал "Телеканал РАДА"

Кулеба прокоментував чутки про конфлікт Байдена та Зеленського

Розмова президентів учора була тривалою, відвертою і конструктивною. Усі ключові позиції з боку США щодо недопустимості будь-яких домовленостей за спиною України та підтримки Україною конкретною допомогою були підтверджені. Повідомлення у ЗМІ про напругу і якийсь конфлікт не відповідають дійсності, - наголосив очільник МЗС України.

Що важливо розуміти, очільники МЗС традиційно майже завжди присутні під час розмов лідерів держав.

Чому почали ширитися чутки про конфлікт Байдена та Зеленського

Першою ці чутки почала публікувати телерадіокомпанія CNN, яка посилалася на анонімного українського високопосадовця. Останній розповів американським журналістам, що Байден і Зеленський нібито посперечалися щодо реальної загрози можливого нападу РФ.

За словами інсайдера, Байден, мовляв, почав запевняти українського колегу, що це майже безсумнівно станеться, а Зеленський переконував президента США, що загроза не настільки однозначна.

Анонімне джерело також стверджувало, що Байден нібито сказав, що США не нададуть суттєво більше військової допомоги.

У Білому домі вже відреагували на цю інформацію, назвавши її фейком. Чутки про конфлікт між президентами також спростував речник Зеленського. Як уже згадувалося раніше, бесіда політиків відбулася 27 січня.

Нагадаємо, 26 січня Штати й Альянс майже одночасно передали команді Володимира Путіна офіційні відповіді на її ультиматум щодо так званих "гарантій безпеки". Так, члени блоку у своїй письмовій відповіді відмовилися зобов’язатися не приймати Україну в Альянс, як цього вимагала офіційна Москва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?