У МЗС зробили різку заяву щодо ватажків ДНР і ЛНР
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС зробили різку заяву щодо ватажків ДНР і ЛНР

У МЗС зробили різку заяву щодо ватажків ДНР і ЛНР
Джерело:  interfax.com.ua

Україна ніколи не визнає ватажків так званих ДНР і ЛНР, тому російським військам слід негайно піти з Донбасу, заявив глава МЗС України Павло Клімкін.
Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"Я хочу заявити про неможливість легітимізації тих, хто сьогодні притягнутий до влади за допомогою російської агресії, російських військ", - сказав Клімкін.
Міністр нагадав, що тільки Мінські угоди можуть стабілізувати ситуацію на Донбасі, і українська влада неухильно їм слід, про що свідчить ухвалення Верховною Радою закону про особливості самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.
"Але ці можливості самоврядування для того, щоб жителі Донбасу взяли в свої руки процес повернення до нормального життя, а не для легітимізації тих, хто прийшов за допомогою російських військ і найманців", - додав чиновник.
За його словами, спочатку російські війська повинні покинути територію, а потім на Донбасі можуть нарешті відбутися чесні вибори.
"Донбас - це не просто території, це перш за все люди, які більше двох років перебувають під величезною російською пропагандою, і ми в першу чергу повинні завоювати розуми цих людей", - також зазначив Клімкін.
Раніше бойовики оголосили про початок праймеріз, що свідчить про підготовку терористів до виборів в український парламент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?