У Нафтогазі розповіли про шантаж та принизливі вимоги РФ щодо транзиту
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Нафтогазі розповіли про шантаж та принизливі вимоги РФ щодо транзиту

У Нафтогазі розповіли про шантаж та принизливі вимоги РФ щодо транзиту
Джерело:  24 канал

Виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що РФ намагається шантажувати українську сторону у переговорах про транзит до ЄС. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За його словами, російська влада розцінює процес у Брюсселі лише як "розмови". Справжні переговори можливі лише за умови поступок з боку Києва. Він назвав подібні кроки неможливими та принизливими.

Кремль таким чином намагається підштовхнути Україну до невигідної угоди.

"Росія каже, що Україна має відмовитись від виграшу у Стокгольмському арбітражі на $3 млрд. Росія каже, що Україна має відмовитись від штрафів, накладених АМКУ на "Газпром" через їхнє зловживання монопольним становищем. Все це Україна має зробити тільки для того, щоб почати переговори щодо транзиту. Якщо це не шантаж – то що це тоді?" - пояснив Вітренко.

Виконавчий директор додав, що українська сторона намагається зберегти транзит на європейських та цивілізованих умовах. Втім, такий підхід з комерційної точки зору також вигідний для Росії, але остання керується не тільки економічними питаннями. Він стверджує, що це "логіка режиму Путіна".

Як повідомляв ONLINE.UA, у Нацбанку заявили, що Росія повинна транспортувати через Україну 50 мільярдів кубометрів газу у 2020 році, щоб виконати свої зобов'язання перед партнерами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?