У Нафтогазі зробили жорстку заяву про російський газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Нафтогазі зробили жорстку заяву про російський газ

У Нафтогазі зробили жорстку заяву про російський газ
Джерело:  Hromadske

НАК "Нафтогаз" заявила, що Україна не має прямого постачання російського газу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

За словами виконавчого директора компанії Юрія Вітренка, між країнами немає таких домовленостей. Можливість прямого постачання передбачили в угодах щодо транзиту через Україну.

"Ніяких нових контрактів, ніяких нових домовленостей про прямі поставки російського газу, чи навіть ніякого процесу щодо нових домовленостей немає. Наразі ніякої розмови про прямі поставки немає. Але наразі немає законодавчих обмежень для того, аби будь-який гравець ринку прийшов до оператора, забронював потужності та почав отримувати прямі поставки з РФ", - зазначив директор.

Вітренко нагадав про відсутність прямого газопостачання з РФ в Україні з кінця 2015 року. Його завершили нібито не через політичне рішення, а через відмову "Газпрому".

Нагадаємо, напередодні Нового року Київ та Москва узгодили новий контракт на транзит газу. Він буде чинним у наступні 5 років, а перед завершенням документ можна пролонгувати.

Як повідомляв ONLINE.UA, в МВС вважають, що українській стороні в узгодженні більш вигідного контракту на транзит допомогли Сполучені Штати. Американська влада запровадила санкції проти російського "Північного потоку-2", що підірвало позиції Кремля на переговорах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?