У Нагірному Карабасі чергове загострення. Є жертви
Категорія
Світ
Дата публікації

У Нагірному Карабасі чергове загострення. Є жертви

У Нагірному Карабасі чергове загострення. Є жертви
Джерело:  online.ua

Ситуація на кордоні Азербайджану та Вірменії продовжує розпалюватися, незважаючи на багаторазові спроби врегулювання конфлікту. Сьогодні, 5 березня, на території Нагірного Карабаху стався новий спалах військової активності, внаслідок чого було вбито мирних жителів.

Джерело: Міністерство оборони Азербайджану

Активізація бойових дій в Нагірному Карабасі

Згідно з інформацією, отриманою від відомства, на дорозі Ханкенді-Халфалі-Туршсу було виявлено рух військової техніки та особового складу з Вірменії до Азербайджану. Нагадаємо, що в Нагірному Карабаху зараз перебуває російський миротворчий контингент.

Вранці 5 березня з метою перевірки інформації, що надійшла, підрозділи азербайджанської армії спробували затримати і перевірити транспортні засоби, які здійснюють незаконні військові перевезення. З протилежного боку відкрили вогонь, внаслідок перестрілки є загиблі та поранені з обох боків, - сказано у повідомленні.

Ситуація у Нагірному Карабаху продовжує залишатися напруженою. Сьогодні стало відомо, що автомобіль паспортно-візового відділу поліції обстріляли азербайджанські військові. Внаслідок цього інциденту загинули троє поліцейських, а один військовий отримав поранення. Представники влади Нагірного Карабаху стверджують, що обстріл було здійснено з боку Азербайджану, що лише підтверджує ускладнення конфлікту в регіоні.

Як повідомляє місцева влада, за ці два дні було зафіксовано кілька випадків порушення перемир'я з боку азербайджанських військових, у тому числі обстрілу позицій вірменських військових.

Премʼєр-міністр Вірменії висловив претензії Путіну за бездіяльність російських "миротворців" у Нагірному Карабаху

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян висловив своє незадоволення під час зустрічі з Російським президентом Володимиром Путіним через бездіяльність російських "миротворців" у Нагірному Карабаху, які не контролюють важливий Лачинський коридор, необхідний для постачання регіону.

За словами Пашиняна, це може призвести до серйозних наслідків, оскільки Азербайджан може використати цю ситуацію у своїх інтересах та контролювати рух товарів та людей у регіоні. Він також зазначив, що Вірменія очікує від Росії більш активної ролі у миротворчих операціях у Нагірному Карабаху.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?