У наркоконтролі зробили сенсаційну заяву про марихуану в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У наркоконтролі зробили сенсаційну заяву про марихуану в Україні

У наркоконтролі зробили сенсаційну заяву про марихуану в Україні

Наркоконтроль України обговорює питання про дозвіл використання легкого наркотику, марихуани, в лікувальних цілях.
Таку заяву зробив виконуючий обов'язки голови Держслужби України з наркоконтролю Олег Дзисюк, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Громадське радіо.
За словами чиновника, основою державної наркополітики «повинна стати турбота про людину, а не її покарання».
Також він розповів, що наразі обговорюються розмір дози наркотику, з виявлення якої починається кримінальна відповідальність - в Україні сьогодні вона є найнижчою в Європі.
Крім того, Дзисюк зазначив, що зараз розглядається питання про «використання канабіноїдів в лікувальних цілях, адже їх лікувальна дія при певних захворюваннях доведена міжнародним досвідом».



«Наркотики повинні служити людям добру справу, використовуватися в медичних цілях, йти на оздоровлення, на благополуччя людини. Якщо наркотик вже в нелегальному обігу, йде поза медичного використання і прийому, то, звичайно, це площина правоохоронних органів», - переконаний він.


Дзисюк вважає, що держава повинна самостійно визначати правовий режим і статус тієї чи іншої підконтрольної речовини, і багато країн навіть легалізують легкі наркотики, які не викликають залежність і не завдають великої шкоди.


«Але наркотик - на те і наркотик, що він все одно шкодить здоров'ю при зловживанні. Це потрібно розуміти, тому що в кінці летальний результат», - резюмував він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше головний борець з наркозлочинністю в Україні

Ілля Ківа розповів про наркоманів в українській владі

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?