У нас немає вибору: Росія опинилася в епіцентрі нового скандалу
Категорія
Політика
Дата публікації

У нас немає вибору: Росія опинилася в епіцентрі нового скандалу

У нас немає вибору: Росія опинилася в епіцентрі нового скандалу
Джерело:  online.ua

Влада Чехії виступила з неочікуваною заявою - наголошується, що уряд країни дійшов висновку, що російські дипломати, із посольства РФ у Празі, безпосередньо причетні до скандалу із погрозою отруєння чеських політиків. Прем’єрміністр Чехії Андрій Бабіш офіційно повідомив, що вже ухвалене рішення вислати цих росыян із країни. Варто звернути увагу на те, що подібні інцеденти з російськими дипломатами трапляються доволі часто. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Novinky.

"Дані Служби таємної інформації (BIS) чітко вказують, що уся історія виникла внаслідок внутрішньої боротьби у посольстві Росії у Празі, і один з дипломатів надіслав BIS інформацію про нібито заплановану атаку на чеських політиків", - наголосив прем’єрміністр Чехії.

Варто зазначити, що з коментарем також виступив очільник МЗС країни Томаш Петршичек. Він звернув увагу на те, що його команда робила все можливе, аби вирішити цю ситуацію "негласно та дипломатично", однак це виявилося неможливим.

"Підхід Російської Федерації не залишає нам інакшого вибору, окрім як вислати цих дипломатів", - заявив він.

Як відомо, після демонтажу пам’ятника маршала Конєва у Празі з’явилася інформація про те, що на причетних до цього політиків готується замах: російський агент нібито приїхав до Праги з валізою, в якій був потужний токсин рицин. Команда очільника Кремля Володимира Путіна назвала цю інформацію неправдивим і необґрунтованим звинуваченням. Проте меру Праги та його двом колегам надали охорону, а згодом посольство РФ закликало владу Чехії надати охорону дипломату, чиє ім’я фігурує у скандалі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник Білого дому  Дональд Трамп почав захищати свою ідею  запросити очільника Кремля Володимира Путіна на саміт "Групи семи" 2020 року, апелюючи до "здорового глузду".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?