У нас проблема. У Раді намагалися обдурити МВФ, однак не вдалося
Категорія
Економіка
Дата публікації

У нас проблема. У Раді намагалися обдурити МВФ, однак не вдалося

У нас проблема. У Раді намагалися обдурити МВФ, однак не вдалося
Джерело:  online.ua

Українські нардепи без погодження з МВФ замінили текст проєкту, який був структурним маяком, розробленим на виконання меморандуму з Міжнародним валютним фондом. Як стверджує перший заступник голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк, це сталося після втручання в процес розгляду законопроєкту №8401 заступника глави ОПУ Ростислава Шурми.

Джерело:  Ярослав Железняк

МВФ не зарахує Україні виконання маяка через маніпуляції ВРУ

Отримав інформацію з трьох джерел - у нас проблема з №8401 та меморандумом з МВФ. Якщо коротко: там не зараховують виконання структурного маяка, оскільки в останній момент була зміна редакції тексту закону, яку ніхто не погодив з МВФ, - повідомив Железняк.

Він також стверджує, що це нібито стало прямим наслідком втручання у процес роботи над законопроєктом заступника глави ОПУ Ростислав Шурма.

Що важливо розуміти, нардепи без дозволу МВФ замінили частина проєкту, яка стосується обмеження перевірок.

Був текст №8401 до другого читання, де був нормальний текст (перевірки поверталися по факту тільки для найбільших субʼєктів). Але потім була зустріч у Раді: Премʼєр, керівництво Ради, Міністр фінансів, заступник ОП та представники всіх фракцій. І там в останню мить Ростислав Шурма запропонував виключити частину редакції по перевірках, - пояснив Железняк.

Як зазначає політик, Шурма обіцяв усім присутнім, що будуть проведені "всі необхідні перемовини".

За його словами, проти ідеї представника ОПУ висловилися глава Кабміну Денис Шмигаль та міністр фінансів Сергій Марченко.

Однак їх не послухали: народні обранці без погодження з МВФ все одно замінили текст проєкту.

У мене тут звернення до колег по Раді. Особливо тих 239, які проголосували "За". А ви розумієте, що єдиною логікою голосувати 8401 було виконання вимог МВФ? І ми ось весь цей шлях і негатив пройшли тупо дарма?, - поскаржився Ярослав Железняк.

Чого очікувати від МВФ після витівки нардепів

Згідно з даними депутата, наслідком цього стане не зарахування Україні виконання маяка.

Після такого "кидка" МВФ значно більше уваги приділить пункту про перевірки, і в наступних умовах це буде вже реальне повернення і навіть посилення, а не номінальне (як передбачав спочатку текст 8401), - заявив Железняк.

Він також звертає увагу на те, що саме цей пункт стає проблемою для взаємодії з МВФ: мало того, що дедлайн пропустили, але ще і кинули

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?