У НАТО назвали три головні завдання промисловості Альянсу
Категорія
Світ
Дата публікації

У НАТО назвали три головні завдання промисловості Альянсу

НАТО
НАТО

Оборонна промисловість НАТО має три головні завдання - підтримати Україну, вирішити оборонні потреби союзників та утримати Альянс на вістрі технологічного прогресу.

НАТО буде підтримувати Україну

Відносини між урядами, державами та оборонною промисловістю завжди були важливими. Але сьогодні це життєво важливо з трьох причин: щоб підтримати Україну, зміцнити нашу власну систему стримування та оборони та забезпечити нашу технологічну досконалість, - сказав Столтенберг.

За його словами, коли у лютому 2022 року російські війська перетнули український кордон, багато хто очікував, що Україна зазнає поразки протягом кількох днів, але "вона стояла міцно та жорстко боролася".

Надзвичайна мужність і героїзм українського народу перевищують очікування знову і знову, - наголосив генсек.

Водночас він підкреслив, що сама тільки мужність не може зупинити дрони, а героїзм - перехоплювати ракети. Щоб оборонятися, Україна потребує спроможностей високої якості та у великій кількості, й швидко.

Я вітаю, що союзники по НАТО надають Україні безпрецедентну допомогу, яка включає все - від танків до дронів, від F-16 до боєприпасів. Але ми переважно робили це за рахунок спустошення наших складів. Тож зараз маємо наростити виробництво, щоб задовольнити потреби України, а також зміцнити власну систему стримування й оборони. Це друга причина, чому відносини НАТО з промисловістю настільки важливі сьогодні, - зазначив Столтенберг.

При цьому він зауважив, що деякі інвестори вважають підтримку оборонної промисловості певним чином "неетичною".

Немає нічого неетичного у виробництві зброї для оборони союзників по НАТО. Немає нічого неетичного у захисті нашої свободи, немає нічого неетичного у тому, щоб допомагати українським солдатам боронити свою країну. Без промисловості немає оборони, немає стримування і немає безпеки. Тож ми вдячні вам за те, що оборонна промисловість робить щодня, - наголосив генсек НАТО.

Підтримка НАТО України

Нагадаємо, 11 жовтня у штаб-квартирі НАТО відбувся "Рамштайн-16", на якому вперше виступив президент України Володимир Зеленський.

Партнери надали нові пакети військової підтримки, що включають системи ППО, боєприпаси та артилерійські снаряди, зимову форму, засоби для розмінування.

Бельгія та Данія погодилися передати Україні винищувачі F-16, які, як очікуються, прибудуть до України навесні 2024 року. Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив, що потрібен час на навчання пілотів та персоналу з обслуговування винищувачів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?