У НАТО оприлюднили план протидії Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

У НАТО оприлюднили план протидії Росії

Адмірал НАТО Роб Бауер
Джерело:  Укрінформ

У НАТО підготували план протидії Росії на тлі розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України. 

Як НАТО планує протистояти Росії

За словами глави Військового комітету Альянсу, адмірала Роба Бауера, під час саміту НАТО у Вільнюсі були затверджені регіональні плани щодо захисту від агресії РФ та терористичних угруповань.

Бауер підкреслив, що такі регіональні плани були розроблені командувачами об'єднаних сил під керівництвом Верховного головнокомандувача ОЗС НАТО в Європі.

Він зазначив, що ці плани спрямовані на захист Альянсу від ключових загроз, зокрема, Росії та терористів.

За словами адмірала, регіональні плани стосуються "того, що потрібно бути здатним зробити для стримування та захисту від цих двох противників, двох загроз".

Він підкреслив, що під час саміту НАТО у Мадриді було ухвалене рішення щодо збільшення військових груп на східному фланзі Альянсу, зокрема, на території Польщі та у країнах Балтії.

Таким чином на додаток до вже існуючих 4 груп у Польщі та країнах Балтії було створено ще 4 - у Словаччині, Угорщині, Румунії та Болгарії.

Крім того, протягом року чотири такі бойові групи посилено з батальйонного до бригадного рівня.

Бауер також зазначив, що було ухвалене рішення щодо збільшення чисельності сил швидкого реагування до 300 тисяч військових, які здатні провести розгортання протягом місяця.

За його словами, така кількість військовослужбовців має бути достатньою для НАТО у разі початку "великого конфлікту з Росією".

Крім того, він висловився про необхідність нарощування виробничих потужностей промисловістю, що вимагатиме значних інвестицій.

Як заявив Бауер, повномасштабна військова агресія РФ проти України продемонструвала необхідність для НАТО у нарощуванні інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони.

Він висловив думку, що протягом найближчих 10 років більшість країн-членів Альянсу направлятимуть "величезні інвестиції" у посилення своїх здібностей ППО.

У протиповітряній обороні можна зробити дві речі. Ви можете чекати, поки ракети долетять до вас, а потім збивати їх. Для цього знадобиться багато ракет, як ми бачимо в Україні. І мова йде не лише про ракети, але й БПЛА, які все частіше використовуються. Або ж ви використовуєте ракети та інші системи зі свого боку, щоб знищити системи, з яких росіяни випускають ці ракети по вас, що є досить ефективним, тому що тоді їм не буде з чого стріляти

Як у НАТО планують реагувати на атаки Росії

Регіональні плани складаються з тисяч сторінок секретних військових планів, які описують, як НАТО реагуватиме на російську атаку.

Альянс надає країнам рекомендації щодо модернізації їхніх збройних сил і матеріально-технічного забезпечення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?