У НАТО оцінили дії України стосовно катастрофи МАУ в Ірані
Категорія
Світ
Дата публікації

У НАТО оцінили дії України стосовно катастрофи МАУ в Ірані

У НАТО оцінили дії України стосовно катастрофи МАУ в Ірані
Джерело:  YouTube

Віцепрем'єр-міністр з євро- та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба розповів, що НАТО високо оцінила дія України у зв'язку з авіакатастрофою лайнера "МАУ". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Deutsche Welle.

За його словами, офіційна позиція Києва стала в очах союзників гідною та поважною.

"Сьогодні і керівництво Альянсу, і багато союзників відзначили дуже позитивно те, як Україна відреагувала на збиття українського літака в Ірані. Вони відзначили, що ми відреагували принципово і водночас без емоцій, гідно, з повагою до жертв. Це той стиль, який відповідає їхньому баченню, їхнім стандартам", - пояснив Кулеба.

Віцепрем'єр додав, що критику на адресу президента Володимира Зеленського не вважає коректною. Україна не входить до складу програми розширених можливостей НАТО та, відповідно, не отримала доступ до розвідувальних даних оперативно.

"Всередині владу критикують, а зовні хвалять за принциповість і виваженість", - резюмував він.

Нагадаємо, іранські сили збили літак Boeing 737 "міжнародних авіаліній України" 8 січня. загинули 176 особи, разом з українським екіпажем з 9 спеціалістів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у понеділок, 20 січня, в Україну прибув представник уряду Ірану. Його головна мета - зустріч з президентом Зеленським через авіакатастрофу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?