У НАТО підписали історичний протокол
Категорія
Світ
Дата публікації

У НАТО підписали історичний протокол

У НАТО підписали історичний протокол

19 травня 2016 року в Брюсселі країни-члени НАТО підписали протокол про приєднання Чорногорії до Північноатлантичного Альянсу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
На думку генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга, те, що Чорногорія стала 29-м членом Альянсу, принесе багато користі і почне нову еру в історії країни.
"Членство в НАТО дозволить забезпечити довгострокову стабільність, суверенітет і безпеку Чорногорії. Це дасть можливість Чорногорії сидіти за столом НАТО і формувати політику організації, - сказав він на церемонії підписання протоколу. - Ми очікуємо, що Чорногорія буде йти по шляху реформ: ця робота залишається дуже важливою. НАТО продовжуватиме надавати підтримку та допомогу".
Також Столтенберг зазначив, що після церемонії підписання Чорногорія братиме участь у всіх засіданнях як спостерігач, а після ратифікації документа про вступ в НАТО усіма членами Альянсу Чорногорія офіційно стане членом Організації Північноатлантичного договору.
Від Чорногорії протокол підписав прем'єр-міністр країни Міло Джуканович.
У документі до міністерської зустрічі НАТО, присвяченому політиці розширення і відкритих дверей альянсу, наголошується, що ще три країни прагнуть стати членами НАТО - Боснія і Герцеговина, Грузія і Македонія.
Як повідомляв ONLINE.UA, генерал сил НАТО Сальваторе Фарина розповідав про ймовірність швидкого розвитку війни з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?