У НАТО пояснили, чи може війна на Донбасі завадити членству України
Категорія
Світ
Дата публікації

У НАТО пояснили, чи може війна на Донбасі завадити членству України

У НАТО пояснили, чи може війна на Донбасі завадити членству України
Джерело:  online.ua

Очільник представництва НАТО в Україні Александр Вінніков звернув увагу на те, що рішення про прийом нових членів до блоку є політичним. За його словами, країна-кандидат, в першу чергу, повинна бути готовою до членства, щоб посилити обороноздатність Альянсу.

Джерело:  Kyiv Not Kiev

Журналіст поцікавився у Віннікова, чи може війна на Донбасі завадити нашій країні приєднатися до воєнного блоку.

"Я б хотів зазначити, що союзники розглядають кожну країну, яка претендує на членство в НАТО, незалежно одне від одної. Немає якогось "секретного рецепту", для того, щоб стати членом НАТО. Це політичне рішення, яке приймають усі країни-члени Альянсу, щоб запросити країну приєднатися", - наголосив представник блоку.

За словами Александра Віннікова, країна-кандидат повинна бути готовою до членства та до участі у операціях та місіях НАТО.

"Тобто вона має посилювати обороноздатність Альянсу", - зазначив дипломат.

Окрім того, він також нагадав, що в 2008 році на Бухарестському саміті було ухвалене рішення щодо України і Грузії, що у майбутньому вони стануть членами НАТО.

"Це рішення залишається, і всі рішення, прийняті після цього відповідно до політики відкритих дверей, що є ключовим принципом НАТО, все це залишається незмінним", - наголосив очільник представництва НАТО в Україні.

Нагадаємо, що нещодавно глава держави Володимир Зеленський висловив сподівання на підтримку союзників по НАТО у питанні надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО.

Окрім того, український лідер пояснив генсеку Альянсу Єнсу Столтенбергу, що отримання Плану дій щодо членства в НАТО є найближчою метою нашої країни.

Під час розмови з очільником НАТО 6 квітня Зеленський звернув увагу на те, що членство в Альянсі є для України єдиним шляхом до врегулювання конфлікту на Донбасі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?