У НАТО прямо дали зрозуміти, що Путін бреше у важливому питанні
Категорія
Світ
Дата публікації

У НАТО прямо дали зрозуміти, що Путін бреше у важливому питанні

У НАТО прямо дали зрозуміти, що Путін бреше у важливому питанні
Джерело:  online.ua

Росія планувала розмістити в Калінінградській області ракетні комплекси "Іскандер" ще до 2012 року, таким чином, це не є реакцією на наближення НАТО до РФ, як стверджується в пропаганді російського президента Володимира Путіна, заявила віце-президент парламентської асамблеї НАТО Раса Юкнявічене.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Delfi.
"Те, що рано чи пізно будуть розгорнуті "Іскандери", ми знали ще до 2012 року. Коли я працювала в міністерстві оборони, вже було ясно, що там розгорнуто комплекси "Точка", стара модель, з набагато меншим радіусом дії, і їх ресурси будуть вичерпані", - сказала Юкнявічене.
За її словами, зараз Росія використовує перекидання комплексів у пропагандистських цілях.
"Для пропаганди використано те, що вловили засоби масової інформації по всьому світу, що зміни нібито проводяться через наближення НАТО. Просто це, як завжди, звичайнісінька брехня", - зазначила вона.
Як повідомляв ONLINE.UA, за даними американської розвідки, Росія відправила ракетні комплекси "Іскандер-М", оснащені ядерними боєголовками, в Калінінградську область.


У США заявили, що можливе розташування Росією зенітно-ракетних систем С-400 і ракетних комплексів "Іскандер" в Калінінградській області є дестабілізуючим фактором для безпеки Європи, і закликали утриматися від дій, які не відповідають зміцненню безпеки в євроатлантичному регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?