В НАТО вперше відповіли на заяву Росії про припинення співпраці
Категорія
Світ
Дата публікації

В НАТО вперше відповіли на заяву Росії про припинення співпраці

В НАТО вперше відповіли на заяву Росії про припинення співпраці
Джерело:  online.ua

НАТО спростувало заяву Росії про те, що Альянс і Москва повністю припинили співпрацю. В блоці кажуть, що позиція НАТО щодо РФ не змінилася, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Позиція НАТО не змінилася. Щодо Росії Північноатлантичний альянс дотримується двовекторного підходу: потужне стримування й оборона при збереженні серйозного діалогу", - йдеться в заяві прес-секретаря НАТО Оани Лунгеску.

Як відомо, 15 квітня заступник глави МЗС РФ Александр Грушко заявив, що Росія та НАТО повністю зупинили співпрацю за цивільним і військовим напрямками з ініціативи Альянсу. Після цього Лунгеску відповіла, що в березні 2014 року НАТО у зв'язку з "агресивними діями Росії проти України, повністю призупинила практичне співробітництво з Росією, зберігши при цьому канали для військового і політичного діалогу", і ситуація відтоді не змінилася.

В Альянсі також наголосили, що на саміті в Брюсселі у липні 2018 року члени НАТО виключили можливість повернення до "бізнесу" до тих пір, поки в поведінці Росії не відбудеться "явних, конструктивних змін, які продемонструють дотримання Москвою міжнародного права і її міжнародних зобов'язань".

"НАТО готове до діалогу з Росією в цілях ясного позначення наших позицій, зниження ризиків і посилення прозорості", - сказала Лунгеску, зазначивши, що Альянс продовжує діалог з Росією на різних рівнях.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в НАТО розповіли про нову стратегію стримування РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?