У НАТО вже бояться чіпати Росію: з'явилися резонансні подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У НАТО вже бояться чіпати Росію: з'явилися резонансні подробиці

У НАТО вже бояться чіпати Росію: з'явилися резонансні подробиці
Джерело:  online.ua

У НАТО затягуються переговори з Києвом з приводу використання європейської системи ПРО в Україні через можливу "гостру реакцію" Кремля.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Wall Street Journal, яке цитує дипломатичні джерела в НАТО.
"Існує певна політична обережність в питанні залучення України до переговорів з приводу ПРО, оскільки це може спровокувати гостру реакцію з боку Росії", - заявив співрозмовник видання.
За його словами, НАТО виявилося в "незручному становищі", позаяк дозвіл використовувати європейську систему ПРО Україною посилює військовий контингент на кордоні з Росією, а президент США Дональд Трамп зараз прагне налагодити відносини з Москвою.
Читайте також: Генсек НАТО зробив дивну заяву про Росію
Видання також зазначає, що деякі дипломати при цьому заявили про обережний підхід до обговорення ПРО з Україною. За їх словами, Альянс ризикує, проявляючи обережність відносно Києва.
Джерело видання зазначає, що дискусії з Україною не припиняються, однак НАТО потрібно "обережно рухатися" в цьому питанні, адже воно вимагає «серйозного підходу».
Раніше в НАТО заявляли про необхідність обговорити можливий розвиток подій при використанні системи ПРО в Європі. Пропонувалося обговорити в тому числі ризик падіння на українській території ракети-перехоплювача і її уламків.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко має намір провести референдум про вступ до НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?