У НАТО зробили серйозну заяву щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

У НАТО зробили серйозну заяву щодо України

У НАТО зробили серйозну заяву щодо України

Постійний представник США при НАТО Дуглас Льют заявив, що через  втрату стабільності Росії в найближчі роки Альянс розширюватися не буде, до того ж приймати до своїх лав Україну поки не планується.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН, який цитує Reuters.
«З практичної точки зору я не бачу багато можливостей для подальшого розширення НАТО в найближчому майбутньому, в найближчі кілька років, а може, навіть довше», - сказав він.
Льют зазначив, що альянс на "точці перегину" і стикається зараз з потрясіннями, які можуть зрівнятися тільки з обставинами в кінці холодної війни.
Льют зазначив, що Росія грає серйозну роль в стратегічному середовищі, яка наразі не передбачає розширення НАТО, а також підкреслив, що не бачить можливості досягти в найближчому майбутньому згоди на прийом до лав альянсу Грузії або України.
При цьому Льют додав, що лінія політики для можливих членів залишається відкритою.
Нагадаємо, журналіст Віктор Козмей провів порівняння військово-морських сил Румунії, Болгарії і Туреччини з російськими, і навів думку військового аналітика в питанні військової могутності Росії і НАТО в Чорному морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?