У НАТО зробили тривожну заяву про гучний російський корабель
Категорія
Світ
Дата публікації

У НАТО зробили тривожну заяву про гучний російський корабель

У НАТО зробили тривожну заяву про гучний російський корабель

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, коментуючи авіаносець "Адмірал Кузнєцов", який димить, й інші бойові кораблі РФ, заявив, що Росія може використовувати їх для авіаударів по сирійському Алеппо.
Про це Столтенберг сказав в Брюсселі на прес-конференції напередодні засідання міністрів оборони країн-членів Альянсу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Бойова група може бути використана, щоб збільшити можливості Росії в бойових операціях в Сирії і завдати навіть більше авіаударів по Алеппо. Це викликає серйозне питання і занепокоєння щодо російських зобов'язань працювати над політичним рішенням конфлікту в Сирії", - сказав генсек Альянсу.
Він підкреслив, що активізація авіаударів російськими літаками погіршить гуманітарну ситуацію в Алеппо.
"Ми закликаємо Росію зробити свій внесок в політичне вирішення ситуації, виконати режим припинення вогню і припинити бомбардувати Алеппо. Наше занепокоєння полягає в тому, що група кораблів з "Кузнєцовим" може бути використана як платформа для активізації авіаударів по цивільним в Алеппо", - підкреслив Столтенберг.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в росЗМІ поширили інформацію про входження в Ла-Манш авіаносної групи ВМФ РФ на шляху в Атлантику, супроводивши новину фотографією авіаносної ударної групи ВМС США, що розвеселило користувачів мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?