У Нацполіції озвучили нову версію вбивства Павла Шеремета
Категорія
Україна
Дата публікації

У Нацполіції озвучили нову версію вбивства Павла Шеремета

У Нацполіції озвучили нову версію вбивства Павла Шеремета
Джерело:  online.ua

За даними глави Національної поліції України Сергія Князєва, слідчі органи розглядають одразу декілька версій вбивства російського журналіста Павла Шеремета, в тому числі, діяльність екстремістів. Як повідомляє ONLINE.UA, про це керівник НПУ заявив під час сьогоднішнього брифінгу після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

«Слідством висунута наступна версія злочину – професійна діяльність Шеремета в Україні, а також за кордоном. Дестабілізація соціально-політичної ситуації в Україні, побутові та міжособистісні конфліктні ситуації. Помилка в об'єкті злочину, з огляду на те, що автомобіль належить та використовувався співмешканкою загиблого», – повідомив Сергій Князєв.

За словами глави Нацполіції, слідчі окремо перевіряється причетність до вбивства екстремістськи налаштованих осіб чи груп.

«Не виключено, що вони намагались таким чином досягнути зміну влади, поваливши конституційний лад злочинним шляхом», – заявив глава НПУ.

Одна з версій, як розповів Князєв, стосується причетності до вбивства Росії. Робота над розкриттям злочину ще триває, але поліція поки не може назвати імена вбивць.

Протягом останніх років були допитані 3,5 тисячі людей, виконано 26 експертиз, отримано інформацію про 44 тисяч автомобільних та телефонних номерів, проведено 146 слідчих дій.

Князєв додав, що українські правоохоронці звернулися за правовою допомогою до інших країн. З 9 країн вже надійшла цінна інформація.

Щодо версії про нібито причетність до злочину співробітника СБУ, про яку повідомляли деякі ЗМІ, очільник Нацполіції відповів, що вона не підтвердилася.

Нагадаємо, що кілька днів тому президент Зеленський висловив вимогу до правоохоронців якнайшвидше доповісти йому про розслідування вбивства Шеремета.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?