У Нацраді пояснили, за що телеканал Медведчука можуть позбавити ліцензії
Категорія
Україна
Дата публікації

У Нацраді пояснили, за що телеканал Медведчука можуть позбавити ліцензії

У Нацраді пояснили, за що телеканал Медведчука можуть позбавити ліцензії
Джерело:  Укрінформ

Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявив, що розгляд питання про продовження державної ліцензії для групи телеканалів, які мовлять під логотипом «112 Україна», заплановано на 26 вересня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

«Ми плануємо вже цього тижня внести до порядку денного п’ять питань щодо регіональних каналів, які ретранслюють телеканал «112 Україна» (ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Новий формат ТВ» і ТОВ «Партнер ТВ)». Розгляд питання планується на 26 вересня», – сказав Костинський.

При цьому чиновник не виключає, що розгляд цього пакету питань буде перенесений через те, що представники ліцензіатів можуть відмовитись отримувати запрошення регулятора.

«Ми зараз відправлятимемо запрошення представникам мовника на 26 вересня. Зазвичай ліцензіати не отримують наших запрошень. Тому, можливо, 26 вересня доведеться ще й перенести розгляд. Тобто ми рухаємося в рамках закону: є рішення суду, і ми діємо оперативно, включаючи ці питання до найближчого порядку денного», – уточнив член Нацради.

Також Костинський нагадав, що група компаній, які мовлять під логотипом «112 Україна», не відповідає умовам програмної концепції, за якою вони отримали ліцензію Нацради.

«За умовами конкурсу, ці частоти в регіональному мультиплексі були передбачені для регіонального мовлення. А фактично на цих регіональних частотах було створено один загальнонаціональний телеканал. Це на нашу думку є неправомірним», – додав Костинський.

Нагадаємо, що 16 вересня 2019 року Шостий апеляційний суд Києва відмовив телеканалу «112 Україна» в задоволенні апеляції, через що найближчим часом цей телеканал може бути відключений.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?