У неї повинні бути обов'язки - Зеленський здивував несподіваною ініціативою
Категорія
Україна
Дата публікації

У неї повинні бути обов'язки - Зеленський здивував несподіваною ініціативою

У неї повинні бути обов'язки - Зеленський здивував несподіваною ініціативою
Джерело:  Табоїд

Через постійну критику діяльності першої леді України Олени Зеленської український глава вирішив закріпити її обов'язки в законодавстві країни. Президент обурений безпідставними нападками з боку громадськості на свою дружину, тому всерйоз задумався про створення закону, який регулюватиме інститут першої леді. Про цю несподівану ініціативу він розповів під час робочого візиту на Хмельниччину, передає ONLINE.UA з посиланням на УП.

Зеленський зізнався, що хвилюється через те, що люди часто відносяться до першої леді несправедливо і поводяться неетично. Як приклад він навів обурливий інцидент, коли медики вимагали від Олени Зеленської надбавок до зарплат, до чого вона не має ніякого відношення.

"Вона писала листи підтримки всім лікарям, які захворіли на коронавірус. І навіть всім тим, хто не лікував хворих коронавірусом, а просто в житті захворіли на нього. Писала листи, але не хотіла на цьому піаритися. Антипіар їй зробила людина, яка відповіла: Що це за листи? Де мої 300 відсотків надбавки? На жаль, цей лікар не міг отримати ці 300 відсотків, тому що не рятував людей від коронавіруса ", - розповів Зеленський, зазначивши, що надбавки і зарплата не залежать від першої леді і вона ніяк не могла вплинути на ситуацію.

Зеленський запевнив, що його дружина дійсно багато робить, але категорично не хоче піаритися. Тому він вирішив внести в законодавство норму, яка регулюватиме діяльність першої леді.

"Вона робить дійсно багато речей. Без піару. Я не хочу її міняти. Вона для мене важливіше як моя дружина, мати моїх дітей, ніж перша леді. Проблема в тому, що немає законодавства, яке регулює інститут першої леді. Я в цьому впевнений зараз. У першої леді, хоча б в майбутньому, повинні бути обов'язки. Я так вважаю. Серйозно кажу", - підкреслив президент.

Український лідер хоче найближчим часом розробити з дружиною і її помічниками законопроєкт, щоб на законодавчому рівні закріпити обов'язки першої леді в законодавстві. Він підкреслює, що для цього не знадобиться ніяке бюджетне фінансування.

Важливо нагадати, що Олена Зеленська веде активну соціальну діяльність, спрямовану на посилення гендерної рівності в країні і на захист дітей. Зокрема, нещодавно Кабмін підтримав її ініціативу про приєднання України до міжнародного "Партнерства заради миру Біарріц" по встановленню рівності жінок і чоловіків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленська підписала важливу угоду з ЮНІСЕФ. Цей документ передбачає співпрацю України і Фонду, спрямовану на захист прав та інтересів дітей в різних сферах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?