У Нідерландах продавали розмальовки для дітей із зображенням Гітлера
Категорія
Світ
Дата публікації

У Нідерландах продавали розмальовки для дітей із зображенням Гітлера

У Нідерландах продавали розмальовки для дітей із зображенням Гітлера
Джерело:  BBC

Голландська компанія Kruidvat продавала розмальовки для дітей із зображенням лідера Третього Рейху Адольфа Гітлера, однак після скарг батьків була змушена вилучити їх і вибачитися за інцидент.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
На сторінках розмальовки фюрер робить нацистське вітання, а на рукаві у Гітлера зображена свастика. Крім лідера Третього Рейху на сторінках видання були зібрані зображення відомих історичних постатей - від Альберта Ейнштейна, Авраама Лінкольна до Нельсона Мандели.
Читайте також: У Росії у Путіна і Гітлера знайшли одразу кілька схожих рис
Розмальовка була видана в Індії і до сих пір не зрозуміло, як і навіщо в ній виявився Гітлер.
"Схоже, що автор видання просто взяв першу-ліпшу книгу про відомих особистостей і вибрав декількох для розмальовки, серед яких, на жаль, виявився Гітлер. Укладач міг просто не впізнати його", - розповів представник видавництва Trifora.
У компанії Kruidvat пояснили, що книги продавалися тільки півдня і були вилучені з продажу протягом перших годин після скарг батьків.
"Це прикрий збіг обставин. Ми завжди перевіряємо якість перекладів, а ілюстрації от не перевірили", - сказав представник видавництва.
Зараз компанія Kruidvat проводить службову перевірку і готова повернути кошти всім, хто придбав розмальовку.
Як повідомляв ONLINE.UA, в січні 2016 року, вперше за останні 70 років, в Німеччині було перевидано антисемітський маніфест Адольфа Гітлера Mein Kampf.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?