У Нігерії бойовики відпустили близько 80 школярок, викрадених три роки тому
Категорія
Світ
Дата публікації

У Нігерії бойовики відпустили близько 80 школярок, викрадених три роки тому

У Нігерії бойовики відпустили близько 80 школярок, викрадених три роки тому
Джерело:  BBC

Бойовики ісламістської терористичної організації "Боко Харам" в Нігерії відпустили 82 школярок, які перебували в полоні три роки.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Дівчата були звільнені після домовленостей уряду і терористів. Наразі школярки знаходяться в Нігерії, де проходять медичний огляд, після чого зможуть повернутися до своїх родин.

Нагадаємо, в квітні 2014 року бойовики "Боко Харам" викрали 276 дівчаток зі школи в місті Чибок, 57 з них вдалося втекти. У жовтні минулого року терористи відпустили частину дівчат.

Читайте також: В Африці під час перегляду футболу сталася НП, десятки загиблих: з'явилися фото
Раніше президент Нігерії Мухаммаду Бухарі заявляв, що уряд веде переговори про звільнення школярок, які залишилися в полоні.

Як повідомляв ONLINE.UA, в минулому році чотири терористи підірвали себе в селі Бодо на півночі Камеруну. За даними влади, в результаті теракту загинули 25 людей, ще кілька отримали поранення. Місцеві чиновники заявили, що теракт скоїли смертники терористичної угруповання Боко Харам, яка в березні 2015 року присягнула на вірність ІДІЛ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?