"У них немає вибору": Трамп неочікувано звернувся до членів НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

"У них немає вибору": Трамп неочікувано звернувся до членів НАТО

"У них немає вибору": Трамп неочікувано звернувся до членів НАТО
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп нагадав членам НАТО про необхідність виконати зобов’язання щодо збільшення видатків на оборону. З даною заявою він виступив на спільній прес-конференції з прем’єркою Британії Терезою Мей, повідомляє ONLINE.UA.

Очільник Білого дому вкотре наголосив, що ті союзники, які не досягли показника у 2% від ВВП на оборону, повинні збільшити витрати.

"У них немає вибору. Вони повинні виконати свої зобов’язання", - заявив Трамп.

Як відомо, американський лідер неодноразово критикував країни НАТО, зокрема Німеччину, за недостатні, на його думку, витрати на оборону.

На саміті НАТО влітку 2018 року американський президент навіть не виключив виходу своєї країни з Альянсу в разі, якщо союзники не витрачатимуть на оборонну діяльність щонайменше 2% ВВП. Такий цільовий показник був визначений на саміті НАТО в 2014 році, проте в різних країнах-членах це рішення інтерпретують по-різному.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно генеральний секретар НАТО Єнс  Столтенберг провів телефонну розмову з новообраним президентом України Володимиром Зеленським  і запросив його відвідати штаб Альянсу в найближчому майбутньому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?