У Німеччині посадили "помічників" відомого українського олігарха
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині посадили "помічників" відомого українського олігарха

У Німеччині посадили "помічників" відомого українського олігарха

У Німеччині визнали винними в корупції в особливо великих розмірах колишнього комісара земельної поліції і так званого "детектива",  послугами яких користувався український олігарх Дмитро Фірташ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Deutsche Welle.
Суд над колишнім головним комісаром кримінальної поліції землі Мекленбург-Передня Померанія Хайнца-Петера Гандорфа і екс-агента спецслужби НДР "Штазі" Христини (Ніни) Вілкенінг відбувся 27 січня в північнонімецькому місті Шверіні. Колишнього держслужбовця засудили до трьох років ув'язнення за отримання хабарів в особливо великих розмірах, розкриття службових таємниць і ухилення від сплати податків. Вілкенінг, яка називає себе "приватним детективом", засудили до двох років і десяти місяців в'язниці. Її також визнали винною в підбурюванні до видачі службових таємниць.
Читайте також: Відомий український олігарх оголошений в розшук у Європі

Протягом семи років співробітництва держслужбовець отримував від "детектива" круглі суми за надання різного роду службової інформації. Відзначається, що послугами засуджених користувався Дмитро Фірташ. Щоб уникнути своєї екстрадиції з Австрії в США, де йому загрожує конфіскація майна і багаторічне ув'язнення за звинуваченням в корупції, олігарх, за даними прокуратури Шверіна, звернувся до послуг Вілкенінг. Незважаючи на те, що операція провалилася, жінка визнала в суді, що особисто отримала близько 110 тисяч євро за роботу, пов'язану зі справою олігарха. Обвинувачення заявило, що якби замовлення Фірташа було виконано, за роботу Вілкенінг могла б отримати від бізнесмена близько 750 тисяч євро.
Як заявили в суді, незважаючи на те, що до цієї справи було додано доручення за особистим підписом Фірташа, видане тодішньому комісару і його помічнику, що виданню підтвердили й адвокати олігарха, потенційна кримінальна складова дій українця не була темою судового засідання. Представники олігарха ще в минулому році відкинули будь-які звинувачення, заявивши, що Фірташ не знав, що ці особи були співробітниками поліції, а представлені вони були йому як адвокати.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в кінці квітня 2016 року будинок українського олігарха Дмитра Фірташа, розташованийу столиці Австрії, Відні, піддали обшуку за запитом Німеччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?