У Німеччині придумали, як врятувати ракетний договір між Росією і США
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині придумали, як врятувати ракетний договір між Росією і США

У Німеччині придумали, як врятувати ракетний договір між Росією і США

У Німеччині запропонували план з порятунку ракетного договору ДРСМД, дію якого 2 лютого тимчасово призупинили і Вашингтон, і Москва. У Бундестазі вважають, що Росія повинна відвести свої спірні крилаті ракети на схід, а США мають надати Росії доступ до ракетних базах в Європі.

З такою пропозицією виступили німецькі депутати від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Зокрема, колишній офіцер генштабу Бундесверу Родеріх Кізеветтер звернувся до Росії із закликом відвести крилаті ракети 9М729 на схід країни так, щоб після запуску вони не могли досягти Європи. США, згідно пплану порятунку німецьких депутатів для ракетного договору, повинні надати російським інспекторам доступ до ракетних базах, які розміщені в Румунії, а в майбутньому можуть з'явитися на території Польщі.

На думку німецьких депутатів, такі дії з боку Росії і США будуть сприяти відновленню основ довіри для майбутніх переговорів щодо роззброєння.

Слід зазначити, що раніше в Берліні закликали Росію відмовитися від крилатої ракети 9М729, що є головною умовою США для відновлення дії ДРСМД. У Росії запевняють, що ці спірні крилаті ракети не порушують умов договору.

Після того, як США призупинили участь в ДРСМД, Путін заявив, що Росія також входить з ракетного договору і починає розробку нових ракет.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в НАТО відреагували на рішення Путіна по ракетному договору. Там заявили, що Росія буде нести одноосібну відповідальність за розрив Договору про ракети середньої і меншої дальності, якщо не піде на умови США і не знищить ракети 9М729.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?