Це катастрофа: у Німеччині спалахнув конфлікт через танки Leopard 2 для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Це катастрофа: у Німеччині спалахнув конфлікт через танки Leopard 2 для України

Це катастрофа: у Німеччині спалахнув конфлікт через танки Leopard 2 для України
Джерело:  online.ua

Очільниця оборонного комітету парламенту Німеччини Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн розчарована тим, що команда канцлера ФРН Олафа Шольца не змогла продемонструвати рішучу підтримку Україні, знову заблокувавши рішення про відправку бойових танків Leopard 2.

Джерело:  DW

У Німеччині почалися публічні дискусії та конфлкти через танки Leopard 2 для ЗСУ

Історія дивиться на нас, і Німеччина, на жаль, зазнала поразки. Принаймні, було б правильно дати дозвіл нашим партнерам, - заявила німецька чиновниця, коментуючи намір офіційної Варшава передати німецькі танки Leopard Збройним силам України.

На думку Штрак-Ціммерманн, яка є представницею партії "Вільні демократи", комунікація німецького лідера Олафа Шольца щодо постачання танків була "катастрофою".

Політикиня пишається тим, що її країна надає потужну підтримку Україні, однак відсутність рішення про постачання бойових танків створює інше враження.

На переконання чиновниці, російський диктатор Володимир Путін, цілком можливо, посміявся б над нерішучістю офіційного Берліна.

Родеріх Кізеветтер, який є експертом із закордонних справ правоцентристської Християнсько-демократичної партії, також публічно поскаржився на серйозну зовнішньополітичну шкоду для ФРН через відсутність рішення.

Німеччина зробила ведмежу послугу Україні та своєму майбутньому становищу, - вважає він.

За словами німецького дипломат, він шокований тим, що команда Шольца лише щойно наказала провести інвентаризацію танків у Бундесвері, заявивши, що робити це через рік після початку війни Росії в Україні було "соромно і страшно".

Робін Вагенер, представник Партії зелених і голова німецько-української парламентської групи, згодний з тим, що інвентаризація танків була "запізнілою", однак назвав це "вірним рішенням".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?