У Німеччині закликають негайно надати Україні зброю
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині закликають негайно надати Україні зброю

У Німеччині закликають негайно надати Україні зброю
Джерело:  online.ua

Колишній радник Ангели Меркель та майбутній голова Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Гойсген закликає німецьку владу негайно посилити своє лідерство на міжнародній арені, а також нарешті розглянути можливість відправлення зброї в Україну.

Джерело:  Reuters

Крістоф Гойсген закликав владу ФРН надати Україні зброю

Політик звернув увагу на те, що Німеччина доволі часто демонструє політичне лідерство в кризі – до прикладу, відновлює Нормандський формат. Однак, як стверджує Гойсген, Берліну потрібно негайно розглянути питання про експорт зброї, щоб Україна могла захистити себе.

Він також наголосив, що використання історії як виправдання не постачати зброю більше не є доречним або навіть логічним.

Ми надто спрощуємо собі життя, кажучи, що завжди чинили так, тому ми продовжуємо. Ми повинні обговорити більш активну роль Німеччини у зовнішній політиці, і політика безпеки (політика експорту озброєнь) є її частиною, - наголосив Крістоф Гойсген.

На переконання політика, очільник Кремля Володимир Путін, цілком ймовірно, розпалює кризу довкола України, щоб підвищити свою популярність удома, проте фінальне рішення щодо нападу не ухвалив.

Крістоф Гойсген (фото - flickr.com)

Він уважно стежить за тим, як ми реагуватимемо, - попередив Крістоф Гойсген.

Журналісти поцікавилися у політика, чи повинен ЄС залишити війська в Малі, той відповів, що західним партнерам потрібно вивчити уроки з афганського провалу і зосередитися на підтримці урядів, які поважають належне управління та права людини.

Як уже згадувалося раніше, багаторічний радник колишньої канцлерки Ангели Меркель із зовнішньої політики та майбутній очільник Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Гойсген дуже багато разів критикував позицію уряду ФРН щодо постачання зброї Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?