У Німеччині заявили про неможливість повернення Криму Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині заявили про неможливість повернення Криму Україні

У Німеччині заявили про неможливість повернення Криму Україні
Джерело:  online.ua

Очільник військово-морськими силами Німеччини віцеадмірал Кай-Ахім Шенбах неочікувано для всіх почав стверджувати, що анексований Росією Крим нібито ніколи не повернеться до складу України. За його словами, це також стає перепоною для членства нашої країни в НАТО.

Джерело: Manohar Parrikar IDSA

У Німеччині озвучили свою версію, чому Україна та Грузія не можуть вступити до НАТО

Як стверджує Кай-Ахіб Шенбах, Крим нібито є остаточно "втраченим для України". З такою заявою він виступив під час конференції Індійського інституту оборонних досліджень імені Манохара Паррікара.

Він також звернув увагу на те, що анексія частини території є перешкодою для членства в НАТО для України та Грузії.

За словами віцеадмірала, цю ситуацію не можна порівнювати зі вступом балтійських країн до блоку,адже на той момент вони були суверенними. Німецький чиновник вважає, що Україна та Грузія такими нібито не є

Звичайно, ми не можемо погодитися з тим, що робить Росія, і в Чечні, і в інших точках, ситуація в яких мала б бути вирішена. І так, це також стосується того, що сталося в Україні. Кримський півострів втрачений. Він ніколи не повернеться. Це факт. І ми маємо зрозуміти, що політичні питання — це фактичні питання,
– виступив із коментарем Шенбах.

Ба більше, очільник ВМС Німеччини почав стверджувати, що РФ залишається важливою країною. На його думку, наразі Володимир Путін зацікавлений не в частині української території, а в розколі Європейського союзу, щоб посилити свій вплив.

Шенбах також звернув увагу на те, що офіційна Москва не має права вирішувати долю НАТО.

Що важливо розуміти, на тлі можливо нападу РФ західні партнери постачають Києву нове озброєння. Проте міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт попередив, що його країне не постачатиме нам зброю, але й не критикуватиме тих, хто робить це.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?