У Німеччині зробили термінову заяву через ситуацію в Ірані - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині зробили термінову заяву через ситуацію в Ірані - що відомо

У Німеччині зробили термінову заяву через ситуацію в Ірані - що відомо
Джерело:  Укрінформ

Офіційний Берлін налаштований "реанімувати" угоду з урядом Ірану про контроль над ядерними технологіями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

За словами речника німецького МЗС Райнара Бреуля, документ ще є чинним.

"Ми взяли до уваги оголошення Ірану, що само по собі є черговим порушенням умов угоди, однак підкреслюю, що це не означає автоматичного закінчення угоди. Нашою метою залишається врятувати угоду", - пояснив він.

Представник міністерства зазначив, що німецька сторона веде переговори з Францією та Великої Британії. Окрім того, у цих контактах бере участь китайська та російська сторона.

Бреуль додав, що Берлін вважає "доречною та вчасною" зустріч на рівні Ради безпеки ООН. Одним з визначальних факторів є діяльність МАГАТЕ безпосередньо в Ірані. Ця структура може надати прозорості у верифікації кроків Тегерана з боку міжнародної спільноти.

"Адже зрозуміло, що збільшення кількості палива у центрифугах без підтвердження мети використання у цивільних цілях хоронить досягнення угоди", - підкреслив речник.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні іранський уряд оголосив, що не буде дотримуватися жодного положення ядерної угоди від 2015 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?