У Німеччині зробили важливу заяву щодо Донбасу і назвали дату
Категорія
Події
Дата публікації

У Німеччині зробили важливу заяву щодо Донбасу і назвали дату

У Німеччині зробили важливу заяву щодо Донбасу і назвали дату
Джерело:  Укрінформ

Офіційний представник МЗС Німеччини Мартін Шефер заявив, що питання про розміщення збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі може бути розглянуто на саміті організації через півтора тижні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".
"Зараз ми дуже далекі від того, щоб прийняти рішення по організації такої збройної поліцейської місії ОБСЄ для Донбасу. Я виходжу з того, що це може бути погоджено або навіть вирішено на зустрічі глав МЗС ОБСЄ в Гамбурзі 8-9 грудня", - сказав Шефер .
Відзначимо, що ця зустріч завершить рік головування Німеччини в ОБСЄ.
Читайте також: Озброєна місія на Донбасі: названі два ризики для України
Дипломат зазначив, що чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр "докладає зусиль, щоб отримати підтримку в питанні реалізації в рамках ОБСЄ того, чого протягом тривалого часу вимагає український президент, і того, на що погодився російський президент".
Проте рішення про озброєння місії ОБСЄ зажадає компромісів. Шефер нагадав, що створення подібної місії стало б "абсолютним прецедентом".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ватажок бойовиків так званої ДНР Олександр Захарченко заявив, що збройна місія ОБСЄ на окупованій території Донбасу може стати інструментом для провокацій з боку України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?