У нього будуть надлюдські можливості - чим Ілон Маск здивує світ цього разу
Категорія
Технології
Дата публікації

У нього будуть надлюдські можливості - чим Ілон Маск здивує світ цього разу

У нього будуть надлюдські можливості - чим Ілон Маск здивує світ цього разу
Джерело:  online.ua

Відомий підприємець і засновник компаніЙ SpaceX та Tesla Ілон Маск заявив, що система автономного управління Tesla за своїми здібностями перевершить звичайного водія. За його словами, на відміну від людини, автопілот може виконувати 15 маневрів в секунду і ніколи не відволікається. Про незвичайні особливості автопілота Tesla винахідник розповів в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що Tesla вперше повідомила про плани розробити повноцінний автопілот ще 4 роки тому - з тих пір кожен електромобіль випускався з камерами і сенсорами, в очікуванні того дня, коли з їх допомогою можна буде перетнути Штати від узбережжя до узбережжя. Дана поїздка, яку обіцяв Маск вже у 2017 рік, так і не відбулася. Наразі команда розробників все ще працює над доробкою автопілота.

Проте, як тільки все буде готово, робомобіль Tesla покаже все, на що здатен та проявить свої надлюдські можливості.

"Люди водять, використовуючи тільки дві камери на повільному шарнірі і часто відволікаються. У автопілота ж вісім камер, радар, сонар, і він завжди насторожі",– написав Маск

За словами винахідника, комп'ютери здатні виконувати обчислення з блискавичною швидкістю:

"Безумовно, комп'ютер без проблем зробить 144 трильйони операцій в секунду. Це приблизно 15 маневрів управління, прискорення, гальмування в секунду", - додав Маск.

Він вкотре наголосив, що люди водять так собі, а машини, коли візьмуться за справу в повну силу, зможуть зробити дороги дійсно безпечними.

Що цікаво, нещодавно у Tesla показали відео, яке демонструє світ "очима" автопілота компанії:

Як повідомляв ONLINE.UA, засновник SpaceX  запропонував новий спосіб "розігрівання"  атмосфери Червоної планети після ідеї з термоядерними вибухами. Він вважає можливим використати тисячі супутників-дзеркал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?