У Норвегії підтвердили смерть медика після щеплення вакциною AstraZeneca
Категорія
Світ
Дата публікації

У Норвегії підтвердили смерть медика після щеплення вакциною AstraZeneca

У Норвегії підтвердили смерть медика після щеплення вакциною AstraZeneca
Джерело:  online.ua

Масове використання вакцини проти коронавірусу в умовах оперативної розробки залишається невивченим на всі 100% питанням. Відтак, вакцину AstraZeneca, наприклад, рекомендували не використовувати для щеплення осіб третього віку через збільшені ризики щодо них. У середини березня стало відомо, що у неділю, 14 березня, після використання згаданого препарату госпіталізували жінку-медика. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NKR.

За словами директора Агентства лікарських засобів країни Стейнара Мадсена, того ж дня пацієнтка померла, вона перебувала у відділу інтенсивної терапії.

Жінка була одним з трьох госпіталізованих медиків, але у кожному випадку, як констатував згаданий посадовець, йшлося “про рідкісну картину хвороби”.

“Згустки крові не рідкість. Однак виявлена дуже незвичайна комбінація низького числа тромбоцитів, тромбів у великих і малих судинах і крововиливів”, - пояснив Мадсен.

Він зауважив, з приводу інцидентів розпочато розслідування. Кожен з трьох згаданих медиків, які отримали щеплення були молодше 50 років. Вони також ледь не одночасно отримали перші дози вакцини, буквально в один час. Подібні ефекти проявилися в них у різний період — від 3 до 10 днів.

Раніше у Хорватії зареєстрували перший смертельний випадок потенційно пов’язаний з наслідками застосування вакцини британо-шведської компанії та Оксфордського університету. У цій крані померла жінка через деякий час після отримання препарату.

Подібні ефекти, навіть ті, що призводять до серйозних наслідків і навіть смерті, стаються після застосування різних вакцин, однак вони зазвичай не пов’язані прямо.

В Україні вакцинація стартувала 24 лютого, а першою отриманою Києвом вакциною стала саме AstraZeneca, яку виготовили за ліцензією на індійській фабриці.

Як повідомляв ONLINE.UA, у понеділок, 15 березня, Міністерство охорони здоров’я звітувало про побічні ефекти у 0,8% випадків, але без жодних важких інцидентів. міністр Максим Степанов під час наради за участю президента Володимира Зеленського наголосив, що Європейське агентство з лікарських засобів уже офіційно заявило — вакцина AstraZeneca абсолютно не збільшує ризику утворення тромбів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?