У Норвегії закликали заборонити Росії брати участь в Олімпіаді
Категорія
Спорт
Дата публікації

У Норвегії закликали заборонити Росії брати участь в Олімпіаді

У Норвегії закликали заборонити Росії брати участь в Олімпіаді
Джерело:  online.ua

6 лютого російський спортсмен Олександр Большунов здобув золото у скіатлоні. Представник ОКР здобув першість з надзвичайно великим відривом. Цю перемогу одним із перших прокоментував норвезький журналіст Ян Петтер Сальтведт.

Джерело: NRK

У Норвегії переконані, що росіян не можна було пускати на Олімпіаду

Ян Петтер Сальтведт вирішив прокоментувавти виступи російських лижників на Олімпіаді-2022. На його думку, спортсмени з Росії не повинні виступати під прапором ОКР. Ба більше, він стверджує, що Російській Федерації взагалі потрібно заборонити брати участь в Олімпіаді.

"Все, що зараз відбувається – легка пародія на вирок, з якого постійно сміються. Звичайно, можна посміхатися, хоча насправді спортсменів з Росії не має бути на Олімпіаді. Літерна конструкція збірної Росії на Олімпіаді стала провокацією. Вирок немає реального значення. Саме на це й розраховував МОК. Організація хотіла відправити на Ігри одну з найбільших спортивних держав у світі та отримати гроші від спонсорів. Так не повинно бути. Росіян не можна було пускати на Олімпіаду,– озвучив свою думку з цього приводу Сальтведт.

За словами норвезького журналіста, наразі є лише єдиний правильний варіант – повністю заборонити Росії брати участь в Іграх протягом наступних декількох років.

Саме так необхідно діяти перед серйозним і систематичним шахрайством, навіть якщо це все відбувається під егідою уряду. Справа не в тому, що безневинним спортсменам не можна давати шансу здійснити олімпійські мрії. Просто покарання без реальних наслідків позбавляється свого основного елемента, а саме попереджувального ефекту. Хоча варто визнати, що колективне покарання є інструментом, яким користуються неохоче, – наголосив Ян Петтер Сальтведт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?