У Новосибірську росіяни вийшли на протест проти війни з Україною (відео)
Категорія
Світ
Дата публікації

У Новосибірську росіяни вийшли на протест проти війни з Україною (відео)

У Новосибірську росіяни вийшли на протест проти війни з Україною (відео)
Джерело:  Сибір. Реалії

У центрі російського міста Новосибірськ пройшов пікет на честь Дня Незалежності України та проти війни з сусідньою країною. У акції взяли участь 13 громадян.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Сибирь. Реалии», учасники протесту тримали в руках українські прапори та плакати з гаслами: «Слава Украине», «Свободу Сенцову и Кольченко», «Власть, хватит воевать».

Організатор пікету Оксана Лук’янець заявила, що акція не є партійною, а загальногромадянської. Головна вимога пікету адресована Кремлю – активісти вимагають припинити втручання в справи сусідньої держави.

«Я прийшов сюди, щоб люди не забували – у нас є сусіди, брати по крові, колись жили в спільній радянській квартирі. І народ України зробив великий стрибок вперед, здобувши незалежність. Не треба про це забувати», – заявив один з учасників пікету Володимир Сухов.

На відео, опублікованому в Facebook, можна помітити, що більшість перехожих, з якими вдалося поговорити місцевому журналісту, ставляться до акції нейтрально. Однак є й поодинокі випадки негативного відношення. На думку противників проукраїнського пікету, «гасла активістів неправильні», а «Росія не втручається у внутрішні справи України».

Як зазначили організатори акції, місцева влада Новосибірська попередньо дозволила провести пікет, тому поліція їх не чіпала. На відміну від України, в Росії для проведення акції протесту треба заздалегідь отримати згоду з боку представників влади.

Нагадаємо, що кілька днів тому глава МЗС РФ Лавров відповів, чи будуть звільнені українські політв’язні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?