У NYT назвали нову тактику росіян для протидії контрнаступу ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

У NYT назвали нову тактику росіян для протидії контрнаступу ЗСУ

Відомо, яку нову тактику використовує армія РФ використовують при контрнаступі ЗСУ
Джерело:  online.ua

Військові РФ використовують тактику "еластичної оборони" у війні проти України. Вони спочатку поступаються позиціями, а потім завдають удари у відповідь.

Нова тактика армії РФ

Як зазначає видання, замість того, щоб утримувати лінію окопів за будь-яку ціну перед обличчям українського наступу, російське командування застосувало давню військову тактику, відому як "еластична оборона".

Для реалізації цієї тактики росіяни відходять на другу лінію позицій, заохочуючи українські війська просуватися вперед, а потім завдають удару у відповідь, коли сили противника стають вразливими, під час пересування по відкритій місцевості або коли вони підходять до нещодавно залишених російських позицій.

Мета полягає в тому, щоб не дати українським військам фактично закріпитися на позиції й використовувати її як базу для подальшого наступу.

Втім, ця тактика є лише одним з кількох факторів, які перешкоджають більш швидкому прогресу ЗСУ. Українські посадовці та військові експерти виділяють ще низку факторів, як використання окупантами щільних мінних полів, мереж окопів і танкових загороджень, а також небажання союзників по НАТО надати Україні сучасні винищувачі й зброю більшої дальності на більш ранніх етапах війни.

NYT пише, що, ймовірно, найсерйознішою проблемою для України є великі запаси артилерії в Росії, які були розгорнуті протягом усієї війни й не в останню чергу для відбиття контрнаступу, що розпочався в червні.

Армія РФ розгортає в Україні каральні загони й повертається до часів Сталіна

Командування злочинної армії РФ зібрало колишніх в’язнів та мобілізованих із поганим моральним становищем у каральні загони, які отримали назву "Шторм-Z".

Ці загони були відправлені на передову. Це підтверджують 13 людей, обізнаних у ситуації, включаючи п'ятьох бійців цих підрозділів.

За інформацією російських ЗМІ, загони "Шторм-Z" беруть участь у напружених боях, а деякі бійці навіть отримали медалі "За відвагу".

Як повідомили журналістам видання анонімні співрозмовники, кожен з таких штрафних загонів налічує близько 100-150 осіб і входить до регулярних армійських підрозділів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?