У охоронця Путіна знайшли мільярд
Категорія
Світ
Дата публікації

У охоронця Путіна знайшли мільярд

У охоронця Путіна знайшли мільярд
Джерело:  РБК

Сім'я керівника Нацгвардії Росії Віктора Золотова володіє майном

майже на мільярд рублів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.


Як з'ясувалося, у володіння Золотова входить чотири земельні ділянки загальною площею 2,6 га, чотири квартири (1016 кв. м) і п'ять будинків (2488 кв. м).


Частина цього майна була зазначена в його декларації, опублікованій в червні 2015 року, без вказівки на їх розташування.


Крім земель і нерухомості Віктора Золотова та його дружини Валентини, було враховано і майно їх повнолітніх дітей - Романа та Жанни, декларувати яке Віктор Золотов не зобов'язаний.


На яких умовах члени сім'ї стали власниками квадратних метрів в різних регіонах Росії, невідомо, але, за ринковими і кадастровим цінами, все майно Золотова оцінюється в суму понад 630 млн руб.


Водночас, «за даними Єдиного державного реєстру прав на нерухомість Росії, повному тезці сина Віктора Золотова Романа, крім житлового будинку в селі Барвиха площею 676 кв. м, належить також більш 88,5 сотки землі в тій же місцевості. Власником цієї ділянки Роман Золотов є з листопада 2003 року».


«При цьому три сусідніх ділянки поруч з ним належать повному тезці Юрія Чечіхіна, якого Навальний назвав чоловіком дочки Золотова Жанни. У власності Чечіхіна більше 1,2 га. Коли пара оформила свої стосунки, невідомо. Власником ділянок Чечіхін, як випливає з виписок, став у квітні 2004-го, березні 2005-го і квітні 2008-го», - йдеться в розслідуванні.



«Земля в селі Барвиха - одна з найдорожчих в Росії, констатує гендиректор групи компаній «Гео Девелопмент» Максим Лещев. «Вартість - 3-6 млн руб. за сотку», - зазначає він. За даними співробітника ріелторського агентства «Метріум», ціна землі в Барвисі в охоронюваному селищі може досягати $70-120 тис. за сотку. Таким чином, підмосковна садиба Романа Золотова може коштувати за нижнім ціновим кордоном 266-531 млн руб. в перерахунку за поточним курсом, а володіння його сусіда Юрія Чечіхіна - 360-720 млн руб», - додали журналісти.
Також з'ясувалося, що «крім підмосковних земель у повного тезки ймовірного зятя глави Нацгвардії є як мінімум дві квартири в Москві на вулиці Вересаєва. Загальна площа двох квартир, які належать Юрію Чечіхіну, - 400,9 кв. м. Придбано в березні і листопаді 2011 року. Квартири на Вересаєва коштують від 300 тис. До 900 тис. За 1 кв. м. Агентство нерухомості «Простір» продає в будинку Чечіхіна дві квартири по 400 тис. руб. за кв. м. Таким чином, нерухомість повного тезки ймовірного зятя Золотова може коштувати як мінімум 120-160,4 млн руб».
«Крім того, одна з задекларованих квартир Віктора Золотова - площею 189 кв. м - в центрі Геленджика в одному кварталі від моря», - наголошується в розслідуванні.
«Таким чином, тільки кадастрова вартість всіх об'єктів майна Золотова (без урахування земель і нерухомості Чечіхіна) становить 532,5 млн руб., А ринкова оцінка тільки земельних ділянок і квартир за нижньою межею цінового діапазону - 750 млн руб. Власність Чечіхіна може коштувати від 523 млн до 952,4 млн руб», - додали у виданні.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше російський опозиціонер Олексій Навальний розповів про багатства, які належать головному гвардійцю Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?