У панамських паперах знайшли новий компромат на путінського друга-музиканта
Категорія
Світ
Дата публікації

У панамських паперах знайшли новий компромат на путінського друга-музиканта

У панамських паперах знайшли новий компромат на путінського друга-музиканта
Джерело:  OCCRP

Офшорна компанія віолончеліста  Сергія Ролдугіна, який є близьким другом президента Росії Володимира Путіна, отримала гроші майже в той же час, коли виявилася пропажа великої суми з бюджету Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центр з дослідження корупції і організованої злочинності (OCCRP).
У документах офшорного скандалу є інформація про компанію International Media Overseas SA (IMO), яка належить Сергію Ролдугіну, і яка продала акції "Роснефти" через офшори на суму в більш ніж $800 тис. Після операції на рахунку компанії надійшло $2 млн.
Як у 2008 році виявив юрист фонду Hermitage Capital Сергій Магнітський, це сталося майже в той же час, коли з бюджету Росії зникли $230 млн.
Коли Магнітський розкрив схему, він звернувся до Слідчого комітету із заявою про те, що у Hermitage Capital були захоплені кілька компаній, і на рахунки перереєстрованих фірм були переведені кошти, викрадені з російського бюджету за допомогою повернення фіктивно сплаченого ПДВ.
Після цього юриста звинуватили в несплаті податків, заарештували, і через рік Сергій Магнітський загинув в СІЗО Москви "Матроська тиша" нібито від гострої серцево-судинної недостатності.
Як повідомляв ONLINE.UA, 3 квітня 2016 року в розпорядженні ЗМІ з'явилися документи "панамської справи", в яких згадуються багато світових лідерів і бізнесменів, у тому числі і друг Володимира Путіна Сергій Ролдугін.
На думку журналістів, на віолончеліста зареєстровані офшорні компанії, на рахунки яких через банки в Росії, Швейцарії та на Кіпрі надходили великі суми від російських корпорацій.
Сам  Сергій Ролдугін стверджує, що гроші йому були потрібні для купівлі музичних інструментів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?