У ПАР попередньо оцінили небезпеку місцевого штаму коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

У ПАР попередньо оцінили небезпеку місцевого штаму коронавірусу

У ПАР попередньо оцінили небезпеку місцевого штаму коронавірусу
Джерело:  online.ua

З Південно-Африканської республіки світом поширюється новий штам коронавірусу COVID-19, який відрізняється від “класичного” варіанта. Місцеві науковці оцінили, наскільки більшу загрозу становить ця континентальна мутація інфекції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг представників Всесвітньої організації охорони здоров’я.

За словами експертки структури Марії ван Керкхове, південноафриканський штам більш заразний у порівнянні з попередником. Водночас організація наголошує на можливості взяти його під контроль стандартними методами — карантином.

“Цей штам є більш заразним, аналогічно з британським. Але я повинна сказати, що з впровадженням необхідних заходів, в тому числі соціальної дистанції, поширення можна взяти під контроль”, - пояснила експертка.

Ван Керкхове зауважила, поки що невідомо, який саме чином впливає на цей штам будь-яка з наявних станом на сьогодні антикоронавірусних вакцин. Одночасно з цим не зареєстровано суттєвої різниці у перебігу хвороби пацієнтів зі стандартним COVID-19 та його південноафриканською мутацією.

Нагадаємо, також у світі потроху виявляють так звані британський та бразильський штами коронавірусу. Їхня відмінність також полягає у підвищеній заразності, яка лише опосередковано може вплинути на смертність — через загальні ризики з інфікування більшої частки людей.

Станом на 18 лютого на всій планеті кількість діагнозів COVID-19 сягає 110 мільйонів. З цих випадків смертельними стали понад 2,4 мільйона. Лідерами рейтингу за рівнем поширення інфекції залишаються Сполучені Штати (майже 28 мільйонів випадків), Індія (майже 11 мільйонів), а також Бразилія (майже 10 мільйонів).

Як повідомляв ONLINE.UA, група американських науковців провела дослідження з приводу ефективності вакцини Pfizer/BioNTech у боротьбі проти південноафриканського штаму коронавірусу COVID-19. Згідно з попередніми висновками, препарат має знижену відповідь на атаку мутованої інфекції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?